Miután kiválasztottuk a tökéletes menyasszonyi ruhát és kényelmes esküvői cipőt ideje a menyasszonyi csokron is elgondolkodni. Ha elegánsak és egyediek szeretnénk lenni a Nagy Napon fontos, hogy a csokor színvilága és a jól megválasztott virágok tükrözzék és kiemeljék a menyasszony szépségét, egyéniségét, de a legfontosabb, hogy tükrözze a menyasszony elképzelését.

 A választásnál fontos, hogy kedvenc színeink közül válogassunk, mert így igazán a magunkénak érezhetjük azt. Szem előtt kell tartani, hogy kihez milyen formájú csokor illik például gömb, csepp, vízesés, klasszikus kézi, balerina, biedermeier. A lényeg, hogy harmóniába legyen a megjelenéssel. Azt is mérlegelni kell, a virág megválasztásánál, hogy melyik évszakban kerül sor az esküvőre. Régebben a párok még csak tavasz-nyár esküvőkben gondolkodtak, de mára egyre gyakoribb az őszi-téli esküvő is. A kora tavaszi esküvőkhöz inkább a világos pasztell színek illenek, majd késő tavasszal és nyáron élhetünk az erőteljes színekkel. Ősszel kombinálhatjuk a csokrokat színes termésekkel, télen pedig élhetünk a vörös, ezüst, arany tónusokkal.

Tartsuk szem előtt, hogy a csokor az egyik legszebb és legszembetűnőbb kiegészítő a ruha és a menyasszonyi cipő után.  A virágoknak jelentésük, szimbólumuk van, mint például a szerelem, szeretet, szépség, boldogság és még sok egyéb más. Ezen is érdemes elgondolkodni a virág kiválasztása előtt.  Nagyon fontos az is, hogy a dekoráció és az egyéb díszítések színvilága harmonizáljon a csokorral, mert így a Nagy Napon meglesz a tökéletes összkép.

Tehát azért is élővirágot válasszunk, mert az emeli az esküvő nívóját.

Ahogy a ruha és cipőszalonban, úgy a virágosnál is érdemes a szakemberre hallgatni, hogy az elképzelés találkozzon a szakértelemmel. 

Mindenek előtt tartsuk fontosnak, hogy friss élő virágot válasszunk és lehetőleg magyar termelő virágait, ezzel is tudatosan segítve a hazai gazdálkodókat és nem utolsó sorban  gondoljunk arra, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk a Földön.